A máriagyűdi kegyhelyen a 2005-ben ízlésesen felújított pavilonsoron különböző üzletek találhatók, ahol helyi termékek, népművészeti és iparművészeti alkotások, kegytárgyak, gyertyák, egyházi felszerelések, könyvek és játékok kaphatók.

A kimondottan máriagyűdi vonatkozású kegytárgyak, gyertyák színes kínálatát kiegészíti a Bazilikában beszerezhető, Máriagyűdöt ábrázoló képeslapok széles választéka, a máriagyűdi falinaptár, továbbá a kegyhely többnyelvű történetírása és ismertetése, továbbá a magyar nyelvű Máriagyűdi imafüzet. Szintén itt további imafüzetek széles választékával találkozhatunk.

2016-ban megjelent a Plébánia gondozásában a Zarándok CD, mely a zarándokként hozzánk érkezőket segíti az utazás során a lelki felkészülésben. Az imakönyv sajátos, máriagyűdi énekkincse szakavatott énekesek tolmácsolásában hangzik fel, meg-megszakítva régi máriagyűdi imádságokkal és a lelki felkészülést segítő elmélkedésekkel, lelkiismeretvizsgálati pontokkal.

 CD elso

Ennek alapját képezi a szintén újonnan megjelent Máriagyűdi imakönyv, mely az alapimádságokon túl tartalmaz egy részletes lelki tükröt, keresztutat, rózsafüzér-elmélkedéseket, mintegy hetven imádságot, továbbá a szentmise válaszait magyar, latin, horvát és német nyelven, és százötven, kottával ellátott éneket.

Mariagyudi imakonyv