Szeretnénk, ha a volt ferences klastrom Önnek is a lelki feltöltődés helyét jelenthetné. Ezt célozzák saját programjaink, de lehetősége van saját közösségével is eljönni hozzánk. Ha egyénileg érkezik, szeretettel fogadjuk a plébánián. Lelkigyakorlataink bentlakásosak, elhelyezés két-háromágyas szobákban teljes ellátással. Lelkigyakorlatot tartott nálunk korábban P. Berhidai Piusz OFM, Juhos Ferenc SVD, P. Dr. Barsi Balázs OFM, Werner József SVD, P. Ocsovai Grácián OFM, Dr. Prof. Bolberitz Pál, P. Kercza Csaba Asztrik OFM, Péntek Zsolt. 

A következő lelkigyakorlat időpontja és leírása:

Lelkigyakorlataink során hagyományosan kiváló előadók lelki vezetésére bízzuk magunkat. Március 24-26. között P. Palkó Julián atya lesz a vendégünk. Lehetőség van már pénteken de. 11.00-re érkezni, és két bevezető elmélkedésen részt venni, amit plébános atya tart. A lelkigyakorlat vasárnap ebéddel zárul. (15.000 Ft + 750 Ft) Jelentkezési lap (doc)

Visszajelzés a húsvéti lelkigyakorlatunkról:

„A lelkigyakorlat sok-sok lelki ajándékot rejtett számomra. Most nagyon közel voltam a Húsvéti ünnep lényegének megértéséhez. Segítettek a teljes odafigyelésre a szép szertartások: az olajszentelés, a sötét zsolozsma, a nagypénteki Szent Kereszt előtti hódolat, majd a Feltámadás megható győzelme. Mindez az elgondolkoztató elmélkedésekkel megvilágítva nagy lelki élmény volt” (egy lelkigyakorlatozó)

Korábbi lelkigyakorlatainkról elérhető hangfelvétel a Máriagyűdi Bazilika YouTube oldalánA 2014-es nagyböjti lelkigyakorlat beköszöntője segít megeleveníteni lelkigyakorlataink hangulatát.

IdõpontEsemény
Március 24-26. Nagyböjti lelkigyakorlat
Lelkigyakorlatot tartja: P. Palkó Julián OFM
Április 12-16. Húsvéti Szent Három Nap bentlakásos lelkigyakorlat
Lelkigyakorlatot tartja: Keresztes Andor plébános
Június 3-4. Pünkösdi virrasztás
Augusztus 12-13. Nagyboldogasszonyi virrasztás
Szeptember 9-10. Kisboldogasszonyi virrasztás
December 1-3. Ádventi lelkigyakorlat
Lelkigyakorlatot tartja: Prof. Dr. Puskás Attila

A programok részletei és költségei iránt a következõ elérhetõségeken lehet érdeklõdni: Ez az e-mail-cím a szpemrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát.; 06-30/349-1065.