Május 13-án, szombaton várjuk az Egyházmegyei Gyalogos Zarándoklat résztvevőit kegyhelyünkre.

Ünnep

Blagdan

Feste

Dátum

Datum

Datum

Időpont

termin

Zeitpunkt

Szentmise

Sveta misa

Gottesdienst

Más programok

Ostali programi

Sonstige Programmen

 

Édesanyák búcsúja

 

 

Május 7. Vasárnap

07.30

   

08.00

Perlaki József és Király Erzsébet 40. h. évf. Hálából

 

09.30

   

10.00

PLÉBÁNOS

Édesanyák megáldása

köznap

Május 8.

 hétfő

18.45

 

litánia

19.00

Szűzanya segítségéért

 

Avilai Szent János áldozópap és egyháztanító

Május 10. szerda

18.45

 

litánia

19.00

Mammel Lászlóné Lívia l. ü.

 

köznap

Május 11.

csütörtök

18.30

 

litánia

19.00

† Rojcsik Lajos l. ü.

 

Szent Pongrác vértanú

Május 12.

péntek

18.45

 

litánia

19.00

Gyógyulásért

 

A Fatimai Boldogságos Szűz Mária

Május 13. szombat

15.30

Felföldi László püspök atya

 

 

Húsvét 6. vasárnapja

 

  A társadalmi kommunikáció világnapja

 

Május 14. Vasárnap

07.30

   

08.00

Hálából a Szűzanyának

 

09.30

   

10.00

PLÉBÁNOS

 

10.50

 

keresztelő

11.00

 

keresztelő

11.15

 

keresztelő

Szeretettel hirdetjük, hogy május 13-án, szombaton várjuk az Egyházmegyei Gyalogos Zarándoklat résztvevőit kegyhelyünkre. Az ünnepi szentmise 15.30-kor kezdődik a szabadtéri oltárnál. Ezen a napon nem lesz este szentmise és a szokott programok is elmaradnak.

Felföldi László megyéspüspök szándéka szerint – saját imaszándékaik mellett - az EGYHÁZKÖZSÉGEK MEGÚJÚLÁSÁÉRT imádkoznak majd.

 

A zarándokút során, két helyszínen, Szalántán, az Önkormányzatnál, majd pedig a Túronynál az Árpádkori templomnál lehet felfrissülni, regenerálódni. A megállóhelyeken és Máriagyűdön érkezéskor szükség szerint vizet osztanak, valamint lehetőség lesz a kulacsok vízzel való megtöltésére is.

A zarándoklaton mindenki kizárólag a saját felelősségére vehet részt. A szervezők kérik, hogy az időjárásnak megfelelő öltözetről, napfény elleni védelemről, kalapról, vízhatlan ruházatról, továbbá kellő mennyiségű folyadékról, valamint igény szerinti hideg élelemről mindenki saját maga számára gondoskodni szíveskedjen.

A zarándoklat ideje alatt folyamatos orvosi ügyeletet biztosítanak. Mentőautó és egészségügyi személyzet kíséri a menetet, a pihenőhelyeken orvosi sátrakat állítanak fel.

A korábbi évekkel ellentétben idén nem lesz lehetőség az egyházmegye által szervezett buszjáratokon Pécsre visszautazni. A hazautazás egyénileg, a plébániák, zarándokcsoportok saját szervezésében, illetve a Volánbusz Zrt. menetrendszerinti járataival lehetséges.

Pénteken este 6-órára várjuk azokat, akik segíteni szeretnének a gyalogos zarándoklat előkészítésében és lebonyolításában.

Ajándékozzuk meg szeretteinket azzal, hogy szentmisét mondatunk a kegyhelyen: élőkért ügyes-bajos dolgaikban, elhunytakért lelki üdvük érdekében! Szentmisét a sekrestyében írathatnak a kedves Testvérek.