A kegyhely közepén, a szabadtéri oltár fölött helyezkedik a máriagyűdi katolikus temető, melyet egyházi temetőként a Plébánia üzemeltet.

A temető mindkét része a Kálvária felől közelíthető meg. Személygépkocsival a kegyhely alatti parkolóban tudnak megállni, korlátozott számban (3 db) lehetőség van a szabadtéri oltár mögött illetve a Kálvária felé vezető út mentén kialakított parkolókban megállni legnagyobb ünnepeinket kivéve.

A sírkőfaragó és temetkezési vállalkozók szolgálati járműveikkel a Plébánián történő engedélykérést követően a két alsó kapun keresztül tudnak bejutni a temető területére. A temetőn belül csak földutak vannak. Ezeket saját felelősségükre használhatják.

A temető oldalsó és felső kapuit tilos gépkocsival megközelíteni. Ezek a gyalogos és kertészeti közlekedést szolgálják.

Vízvételi lehetőség a sírok dísznövényzetének locsolására a temető alatti pihenőnél van. Mosdóhasználat a Látogatóközpont (Pavilonsor) vizesblokkjában lehetséges.

Tisztelt Hozzátartozók!

Az elmúlt három évben fokozatosan igyekeztünk a máriagyűdi katolikus temetőt rendbe tenni. A kertészeti munkákkal párhuzamosan évről évre kértük, hogy a teljes egészében megsemmisült temetői nyilvántartás pótlásában segítsenek, és a számunkra ismeretlen, számozatlan és/vagy nem megváltott sírok státuszát tisztázni szíveskedjenek.

2015. augusztus 1-vel a törvényi előírások betartásával elbontásra kerültek azok a sírfejfák, amely sírok megváltása nem történt meg tudomásunk szerint.

Amennyiben Ön ezen sírok valamelyikének Hozzátartozója, és a sírt mégis szeretné megváltani, avagy biztosan tudja, hogy az újramegváltás korábban megtörtént, kérem, szíveskedjen megkeresni egyeztetés végett.

Bármilyen más temetővel kapcsolatos kérdésben állunk rendelkezésükre!