program

Máriagyűdi Bazilika márciusi programjai

Március 1-e, Hamvazószerda a nagyböjt kezdete. 17 órakor szentmisével és hamvazással kezdjük meg nagyböjti készületünket.

Januári és februári programok a Máriagyűdi Bazilikában

Január 1-én 8 és 10, 6-án 10 és 17 órakor lesz szentmise a Bazilikában. Jan. 21-én gyerekfarsangot, febr. 24-én családos farsangot szervezünk.

Decemberi programok a Máriagyűdi Bazilikában

November 1-én, Mindenszentek ünnepén a szentmise 15 órakor kezdődik, majd a szentmise után a temetőben imádkozunk az összes elhunytért. November hónapban minden szerdán és pénteken az egyházközség halottaiért imádkozunk.

November 2-án, Halottak napján a szentmisék 8 és 10 órakor kezdődnek.

November 18-án 20 órakor bekapcsolódunk a Mária Rádió Kiáltás című műsorába.

November 20-án, Krisztus Király ünnepével zárul az Irgalmasság Rendkívüli Szent Éve, egyúttal a Bazilika Szent Kapuja is. Bazilikánkban a szentmisék 8 és 10 órakor kezdődnek. Ezt követően teljes búcsú ismét csak a búcsúnaptárban jelzett alkalmakkor nyerhető.

November 21-én, a Boldogságos Szűz Mária bemutatásának ünnepén 17 órakor lesz szentmise.

November 25-27. között Főtisztelendő Péntek Zsolt váci egyházmegyés pap vezetésével ádventi lelkigyakorlatot hirdetünk Máriagyűdön a zarándokházban és a plébánián mindazoknak, akik a kegyhely kegyelmi környezetében szeretnének felkészülni Karácsony szent titkának megünneplésére. A bentlakásos lelkigyakorlatra jelentkezni lehet a plébánia honlapjáról letölthető jelentkezési lappal.

November 26-án, szombaton 16.30-kor a plébánia családjaival ünnepélyes gyertyagyújtást tartunk köszöntve az új egyházi évet.

November 27-én ünnepeljük Ádvent I. vasárnapját, valamint a Bazilika felszentelésének búcsúját. A 10 órai szentmisét Péntek Zsolt lelkigyakorlat vezető atya celebrálja.

Augusztus 13. és 15. között Nagyboldogasszony-búcsút tartottak Máriagyűdön. Szombaton először rendezték meg a Hagyományok Napját, a vasárnapi ünnepi szentmisét pedig Udvardy György pécsi megyéspüspök mutatta be.