Következő vasárnap az Édesanyák búcsúját ünnepeljük!

Ünnep

Blagdan

Feste

Dátum

Datum

Datum

Időpont

termin

Zeitpunkt

Szentmise

Sveta misa

Gottesdienst

Más programok

Ostali programi

Sonstige Programmen

 

 

Húsvét II. Vasárnap

Isteni Irgalmasság vasárnapja

Április 24.

Vasárnap

07.30

 

gyóntatás

08.00

PLÉBÁNOS

 

09.30

 

gyóntatás

10.00

PLÉBÁNOS

buzaszentelés

11.00

 

Norina keresztelője

Hétfő

Április 25.

hétfő

19.00

†Schillinger Ferenc l. ü.

 

Szerda

Április 27.

szerda

19.00

Beteg gyógyulásáért

 

Csütörtök

Április 28.

csütörtök

19.00

A világban szétszórtan élő Stefani nagy családért és Lackovics Miklós l. ü.

 

Péntek

Április 29.

péntek

19.00

Beteg Jánosért

 

Szombat

Április 30.

szombat

19.00

† Mária és György l. ü.

 

 

Húsvét III. Vasárnapja

Édesanyák búcsúja

Május 1.

Vasárnap

07.30

 

gyóntatás

08.00

† Földvári József l. ü.

 

09.30

 

gyóntatás

10.00

PLÉBÁNOS

 

    Szeretettel hirdetjük a kedves testvéreknek, hogy jövő vasárnap az Édesanyák búcsúját ünnepeljük. A 10-órakor kezdődő szentmisében köszöntjük Égi Édesanyánkat, a Boldogságos Szűzanyát, valamint megáldjuk a jelenlévő édesanyákat.

   Két év kényszerű kihagyás után 2022. május 7-én újra személyesen tehetik meg a hívek a Pécs és Máriagyűd közötti mintegy 25 kilométeres zarándoklat útvonalát. Idén a zarándokok Felföldi László megyéspüspök szándéka szerint – saját imaszándékaik mellett - a békéért imádkoznak majd.

   A zarándokút során, két helyszínen, Szalántán, a Közösségi Háznál, majd pedig a Tenkes Csárdánál lehet felfrissülni, regenerálódni. A megállóhelyeken és Máriagyűdön érkezéskor szükség szerint vizet osztanak, valamint lehetőség lesz a kulacsok vízzel való megtöltésére is.

   A zarándoklaton mindenki kizárólag a saját felelősségére vehet részt. A szervezők kérik, hogy az időjárásnak megfelelő öltözetről, napfény elleni védelemről, kalapról, vízhatlan ruházatról, továbbá kellő mennyiségű folyadékról, valamint igény szerinti hideg élelemről mindenki saját maga számára gondoskodni szíveskedjen.

   A zarándoklat ideje alatt folyamatos orvosi ügyeletet biztosítanak. Mentőautó és egészségügyi személyzet kíséri a menetet, a pihenőhelyeken orvosi sátrakat állítanak fel.

   A korábbi évekkel ellentétben idén nem lesz lehetőség az egyházmegye által szervezett buszjáratokon Pécsre visszautazni. A hazautazás egyénileg, a plébániák, zarándokcsoportok saját szervezésében, illetve a Volánbusz Zrt. menetrendszerinti járataival lehetséges.

Program a kegyhelyen:

    A záró szentmiséig folyamatos gyónási lehetőség. A szentgyónás végzésére alkalmas helyszíneket táblák jelölik majd.

    A zarándoklatot záró ünnepi szentmisét 15.00-kor mutatja be Felföldi László pécsi megyéspüspök, a jelenlévő papság koncelebrálásával, a kegyhely szabadtéri oltáránál.

    A zarándoklat hivatalos információs lapja a Pécsi Egyházmegye honlapjáról letölthető.

    A gyűdi közösségeket és mindazokat, akik szeretnének nekünk segíteni a zarándoklat lebonyolításában, szeretettel várjuk egy rövid megbeszélésre, pénteken 18.00 órára a templomba.