Mindenszentek ünnepe, parancsolt ünnep. A szentmise ezen a napon 15.00-kor kezdődik, majd a temetőben végezzük el a szokásos szertartást.

Ünnep

Blagdan

Feste

Dátum

Datum

Datum

Időpont

termin

Zeitpunkt

Szentmise

Sveta misa

Gottesdienst

Más programok

Ostali programi

Sonstige Programmen

Évközi 30. VASÁRNAP

 

 

Október 29.  

Vasárnap 

07.30

 

gyóntatás

08.00

+ Kemendi Istvánné Margit l.ü.

 

09.30

 

gyóntatás

10.00

PLÉBÁNOS

 

11.00

 

Bíborka Tícia keresztelője

köznap

Október 30.

hétfő

17.00

Máté Miklósnéért

 

MINDEN-SZENTEK

November 1.

szerda

15.00

PLÉBÁNOS

 

kb. 16.00

 

temetői megemlékezés

HALOTTAK NAPJA

November 2.

 csütörtök

17.00

PLÉBÁNOS

 R.F.T. titoksorsolás

Elsőpéntek

November 3.

 péntek

10.00

Szoc. Otthon

 
 

nem lesz szentmise → →

Férfitalálkozó Pécs Magtár Látogató Központ

Borromeo Szent Károly püspök

November 4.

szombat

10.00

Szabadszentkirály, Gerde

keresztút, rózsafüzér

 

 

 

17.00

R.F.T. élő és + tagjaiért

 

 

Évközi 31. VASÁRNAP

 

 

November 5.

Vasárnap

07.30

 

gyóntatás

08.00

 Gósz család élő és + tagjaiért

 

09.30

 

gyóntatás

10.00

PLÉBÁNOS

 

11.00

 

Lujza keresztelője

Szeretettel hirdetjük a kedves Testvéreknek, hogy jövő szerdán lesz Mindenszentek ünnepe, ami parancsolt ünnep. A szentmise ezen a napon 15.00-kor kezdődik, majd a temetőben végezzük el a szokásos szertartást.

Aki a temetőt ájtatos lélekkel látogatja, és legalább lélekben imádkozik a megholtakért, november 1-8-ig mindennap teljes búcsút nyerhet. Feltételek: gyónás, áldozás, imádság a pápa szándékára. Az év többi napján részleges búcsút lehet nyerni a temető meglátogatásakor.

Akik halottak napján (vagyis az azt megelőző nap delétől a halottak napját követő éjfélig) meglátogatnak egy templomot vagy nyilvános kápolnát, teljes búcsút nyerhetnek a szokott feltételekkel. A látogatáskor egy Miatyánkot és egy Hiszekegyet kell imádkozni. Ez a búcsú elnyerhető a megelőző vagy következő vasárnapon és Mindenszentek ünnepén is.

Pénteken lesz elsőpéntek, reggel a betegeket látogatjuk meg, majd 10-kor a Szociális Otthonban lesz szentmise.  Ezen a napon este a templomban szentmise nem lesz, mert férfi találkozóra megyünk Pécsre.

November hónapban minden szerdán és pénteken, az esti szentmisén plébániánk elhunytjaiért fogunk imádkozni. Szentmise a szokott módon kérhető. A sekrestyéből a borítékok már most elvihetők.

Temetőben több sírhely is lejárt, a temetői és templomi hirdetőkön megtekinthetik, akit érint, kérjük, rendezze hozzátartozójának sírhelyét.

Szomorú tapasztalatom, a temetőben, hogy a szemetet nem gondos módon helyezik el! Minden edényre kiírtuk, hogy mit lehet beletenni! Kérem, ne dobáljanak össze-vissza, mert a hulladékszállító cég csak különválogatva viszi el, vagy ők szétválogatják, de ezt nekünk ki kell fizetni!

 

Minden települést a temetőjéről lehet minősíteni!